GDPR

Den 25 maj 2018 införs en ny förordning (GDPR, General Data Protection Regulation) som styr hantering och lagring av personuppgifter. Förordningen gäller i alla EU-länder och ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Den syftar till att ge dig ett starkare skydd och större makt över dina personuppgifter.

I samband med att du eller ditt barn fick ett bibliotekskort på Mönsterås bibliotek informerades du om bibliotekets låneregler. Biblioteket hanterar dina personuppgifter för att kunna ge dig tillgång till bibliotekets tjänster. Vi har uppdaterat lånereglerna med ett förtydligande av varför vi gör detta och hur vi använder uppgifterna.

Länk till lånereglerna

Mer information om GDPR finns på Mönsterås kommuns hemsida. Där hittar du bland annat information om Dataskyddsförordningen, Frågor och svar, Behandling av personuppgifter i Mönsterås kommun samt kontaktuppgifter och länkar.

 

Om du har frågor kring hantering av personuppgifter kontakta dataskyddsombudet. Dataskyddsombud för Mönsterås kommun är Thina Rydell, gemensamt med Nybro kommun.

Thina Rydell
Dataskyddsombud
Telefon: 0481-452 30
dataskyddsombudet@nybro.se

Mönsterås

  • Norra Tingsgatan 5
  • 383 21 Mönsterås
  • Telefon: 0499-17 205
  • Fax: 0499-17 924
  • Mer information

Öppettider

Måndag: 10.00-19.00
Tisdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-17.00
Lördag: 10.00-13.00

Tidningsrummet öppnar kl. 9.00 varje vardag.

 


 

Blomstermåla

  • Krungårdsskolan
  • 384 31 Blomstermåla
  • Telefon: 0499-17 620
  • Fax: 0499-17 932
  • Mer information

Öppettider

Måndag: 13-15, 16-19
Tisdag: 13-16
Torsdag: 16-19

Fliseryd

  • Fliseryds skola
  • 380 53 Fliseryd
  • Telefon: 0491-922 51
  • Fax: 0491-922 61
  • Mer information

Öppettider

Måndag: 13-15, 16-19
Onsdag: 9-13, 15-19

Timmernabben

  • Tillingeskolan
  • 380 52 Timmernabben
  • Telefon: 0499-177 90
  • Fax: 0499-179 40
  • Mer information

Öppettider

Måndag: 13-15, 16-19
Tisdag: 9-12
Torsdag: 16-19

Ålem

  • Alsteråskolan
  • 384 40 Ålem
  • Telefon: 0499-177 20
  • Fax: 0499-179 39
  • Mer information

Öppettider

Måndag: 13-15, 16-19
Tisdag: 9-12
Torsdag: 16-19